Zapekaná zelenina: paradajky so syrom a baklažánom
ZDRAVÉ RECEPTY: Opäť sme si pre vás pripravili jednoduché, rýchle a najmä zdravé letné jedlo, ktoré si obľúbite najmä za studena a v kombinácii s domácimi špaldovými bagetami. Zapekaná zelenina je doplnená o syry, ktoré dodávajú tomuto jedlu lahodnú krémovú konzistenciu.
Zapekaná zelenina: paradajky so syrom a baklažánom
Sezóna čerstvej zeleniny a byliniek je v plnom prúde, trhoviská doslova prekvitajú rôznymi druhmi paradajok, byliniek a o baklažány tiež nie je núdza. Paradajky naplnené jemne orestovanou cibuľkou, cesnakom, tofu, čerstvou bazalkou a ďalšími ingredienciami sú pre toto jedlo naozaj výbornou kombináciou.
Čo potrebujeme: | Postup: |
|
|
V recepte sme použili bazalku hneď dvakrát. Okrem čerstvej sa nachádza aj priamo v bazalkovom tofu. Ak sa o nej chcete dozvedieť viac informácií, dávame vám do pozornosti článok: bazalka – život s bylinkami.
Zdravotné účinky: baklažán
- je vynikajúcim zdrojom diétnej vlákniny
- je zdrojom vitamínov B1 a B6, vápnika a horčíka
- vďaka vysokému obsahu vlákniny a žiadnemu tuku je vhodný pre diabetikov
- jeho konzumácia pomáha znižovať hladinu zlého cholesterolu rovnako ako sója
O účinkoch sóje na hladinu cholesterolu si môžete prečítať tu: sója a cholesterol.
Zdravotné účinky: cesnak
- podporuje činnosť imunitného systému
- redukuje symptómy prechladnutia až o 70%
- znižuje hladinu zlého cholesterolu
- pomáha v boji s vysokým krvným tlakom
- pomáha udržovať naše kosti zdravé
Veríme, že vám zapekaná zelenina ako netradičný recept bude chutiť. Prajeme vám dobrú chuť.