Zapekané zemiaky s bazalkovým tofu

Print Friendly

Do obľúbených zapekaných zemiakov vynikajúco pasuje tofu s bazalkou. Skúste si pripraviť toto tradičné jedlo ľahko a jednoducho.

 Čo potrebujeme: Postup:
  • 300g nových zemiakov (podobnej veľkosti)
  • 3 stredne veľké paradajky
  • 1 tofu s bazalkou
  • 100g syra eidam
  • Troška olivového oleja
  • Čerstvú bazalka na ozdobu
  1. Zemiaky nakrájame na tenké plátky a uvaríme v osolenej vode do polo-mäkka.
  2. Medzitým nakrájame paradajky, tofu aj syr tiež na tenké plátky.
  3. Do zapekacej misky ukladáme jednotlivé komíny, ktoré vzniknú tak, že vrstvíme a prekladáme zemiaky, paradajky, tofu a syr.
  4. Nakoniec to pokvapkáme olivovým olejom, môžeme posypať aj sušenou bazalkou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 25-30 minút pekne dozlatova.
  5. Podávame s čerstvou bazalkou.

 

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče