Do obľúbených zapekaných zemiakov vynikajúco pasuje tofu s bazalkou. Skúste si pripraviť toto tradičné jedlo ľahko a jednoducho.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- 300g nových zemiakov (podobnej veľkosti)
- 3 stredne veľké paradajky
- 1 tofu s bazalkou
- 100g syra eidam
- Troška olivového oleja
- Čerstvú bazalka na ozdobu
|
- Zemiaky nakrájame na tenké plátky a uvaríme v osolenej vode do polo-mäkka.
- Medzitým nakrájame paradajky, tofu aj syr tiež na tenké plátky.
- Do zapekacej misky ukladáme jednotlivé komíny, ktoré vzniknú tak, že vrstvíme a prekladáme zemiaky, paradajky, tofu a syr.
- Nakoniec to pokvapkáme olivovým olejom, môžeme posypať aj sušenou bazalkou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 25-30 minút pekne dozlatova.
- Podávame s čerstvou bazalkou.
|
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:
Cestoviny a pizza
Jedlá bez mäsa
Dezerty a koláče