zeleninový wok s tofu

Zeleninový wok s tofu

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Tento recept na zeleninový wok je príležitosťou, ako môžete vaše okolie ohúriť svojim kuchárskym umením. Tento pokrm obsahuje okrem iného práve zázvor a kurkumu, ktoré mu dodajú typický azíjský nádych. 

Zeleninový wok s tofu

Ak radi chodíte do ázijských reštaurácií, potom vám bude aj tento domáci variant receptu na zeleninový wok určite chutiť. Navyše celá príprava by vám nemala pri troche snahy zabrať viac ako 15 minút.

Čo potrebujeme:

Postup:

  • 400 g Wok – mrazená zelenia
  • 2 ks bieleho TOFU
  • 100 g cibule
  • škrob (podľa chuti)
  • 10 g cesnaku
  • 1 KL vegety
  • 0,5 dcl oleja
  • 2,5 dcl vody
  • 20 g sezamu
  • 1/2 KL mletej papriky
  • 1/2 KL mletého zázvoru
  • 1/2 KL zmesi chilli
  • 1/2 KL kurkuma
  • sójová omáčka (podľa chuti)
  • soľ
  1. Na oleji opražíme cibuľu nakrájanú na pásiky.
  2. Pridáme mrazenú zeleninu a na kocky nakrájané TOFU.
  3. Zalejeme vodou a pridáme všetky koreniny, sezam a necháme to celé ešte 5 minút podusiť.
  4. Pred koncom varenia pridáme cesnak a zahustíme škrobom.
  5. Podávame napr. s ryžou natural

Prajeme vám dobrú chuť