Zemiaky sú ingredienciou, ktorá predznamenáva prichádzajúce obdobie jesene a zimy. Zemiakové koláčiky s dipom zo zeleného hrášku však chutia veľmi sviežo a jarne.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- 800 g uvarených, popučených zemiakov
- Čerstvé bylinky (pažítka/petržlenová vňať/kôpor)
- 2 lyžice masla
- 1 lyžica sójového nápoja
- 3 lyžice jarnej cibuľky
- Olivový olej
Hráškový dip
- 1 balík tofu biele
- 1 a ½ pohára mrazeného hrášku
- 1 lyžička soli
- Čierne korenie
- 2 lyžičky olivového oleja
- 1 lyžička čerstvej mäty
|
- Cibuľku orestujeme na olivovom oleji.
- Uvarené a popučené zemiaky, nasekané bylinky, maslo, sójový nápoj a cibuľku zmiešame a z tejto zmesi vytvarujeme koláčiky.
- V rúre predhriatej na 180 stupňov ich pečieme cca 10 minút, pokiaľ koláčiky nezozlatnú.
Hráškový dip
- Mrazený hrášok zalejeme horúcou vodou a necháme zmäknúť cca 5-10 minút.
- Vodu vylejeme, hrášok vložíme do mixéra a spolu s ostatnými ingredienciami zmiešame.
- Upečené koláčiky prelejeme hráškovým dipom a dozdobíme čerstvými bylinkami.
|
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:
Cestoviny a pizza
Jedlá bez mäsa
Dezerty a koláče